Wednesday, April 11, 2012

rv29+2

Hitsi että on ollu tehokasta tässä viimeset pari päivää. Toissapäivänä käytiin kaupoilla, sovitin biisin bänditreenejä varten, siivottiin, pestiin pyykkiä ja järjesteltiin kaappeja. Eilen korjailin veroilmotuksen, pesin lisää pyykkiä ja bänditreenasin. Tänään olin heti tikkana kasilta viemässä kiesiä tassunvaihtoon ja duunpäivän jälkeen olinkin jo niin poikki tästä kaikesta tehokkuudesta, että skippasin joogan ja tulin kotiin harrastamaan toista raskaanaolevien suosittua lajia: koomaamista.

Sen verran täällä kotonakin touhusin, että pyöräytin minikokosen juustokakun. Ihan ilman ohjetta. Ihan fiilispohjalla. Eikä siitä kuulkaa tullutkaan jätettä! Mun on tehnyt mieli ihan sikapitkään (muun muuassa) juustokakkua, mutta siitä tulee kerralla niin paljon, ettei oo mitään järkeä tehdä, ellei ole vieraita tulossa tuhoamaan sitä. Nyt päätin kuitenki tehdä juustokakun pieneen soppalautaseen (jossa hyvin pystyt reunat). Ja voila, hyvää siitä tuli, uskokaa tai älkää.

Köyhän miehen supernopea reseptitön juustokakku
Juustokakun lisäksi mun tekee nykyään taas KOKOAJAN mieli jotain makeeta. Se on hassua, koska en normisti oo mitenkään erityisesti makean suurkuluttaja (paitsi ehkä jäden), mutta nyt on jatkuvasti sellanen olo, että voisin syödä jotain suklaata tms. Enkä oo vaa'alle uskaltanut taas aikoihin.

Joko se on se mussuttaminen tai sitten tää uusi masuvyö on jotenkin ryhdistänyt mun profiilia, mutta töissä tuli jo kommenttia siihen malliin, että 'ei oo varmaan enää kauaa laskettuun aikaan'. Mitenköhän noihin kommentteihin nyt sitten pitäisi suhtautua. Puolustauduin sillä, että vielä muutamia viikkoja sitten olin vielä SF-käyrässä ihan hintsusti keskiviivan alapuolella!

Seuraava neuvola olis kahden viikon päästä, sitten saadaankin uudet mitat.

Mitä tähän vyöhön tulee, niin koko päivänä ei oo ollut selkä kipeä, hurraa! Vähän on kyllä joutunut hakemaan oikeaa paikkaa vyölle - ja oikeaa kireyttä myös. Ja meneehän siihen tottumiseen, että on yhtäkkiä tämmöset kureliivit päällä, mutta uskoisin tästä olevan oikeasti hyötyä. Eli suosittelen.

Päädyin tänään taas katsomaan äitiys- ja imetysvaatteita ja hyvä ihme oonko vain väärillä sivustoilla, mutta miten ne voikaan olla noin kalliita? Päivänkakkaralla on meneillään arvonta, jossa voi voittaa Cecilija S:n tuotteen (esim. patentoidut housut), käykääpä koittamassa onneanne. Päädyin siis (taas) MamaMia:n sivuille katsomaan niitä vaatteita ja hampaat irvessä lopussa suljin selaimen, kun luottokortti oli puoliksi esillä. Niin ihania vaatteita. Vaan myös äkkiä kertyy melko tyyris kokoelma, kun sieltä poimii kaikki lempparit.

Viimeisenä uutisena mainittakoon, että huomasin tässä, että ex-mieheni on alkanut seurustella. Ei voi sanoa kuin että oon aivan älyttömän onnellinen ja iloinen sen puolesta ja tuntuu että vihdoin (näin 7 vuotta eron jälkeen) putosi viimesetkin syyllisyysrippeet selästä. Eihän sitä pitäisi tuntea syyllisyyttä siitä, jos ei halua jonkun kanssa olla, mutta jotenkin se kuitenkin jäi vähän painamaan. Nyt on vihdoin oikeasti sellanen olo, että se on mennyt eteenpäin ja voi hyvin. Onneksi niin.

Köyhän miehen supernopea reseptitön juustokakku


Pohja:
about 10cm digestive-keksejä
pari veitsellistä voita
> Teharilla sileeksi ja kippaus kulhoon


Täyte:
Puoli purkkia Violaa (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa)
About puol purkkia creme fraichea (sellasesta pienestä, tyyliin max 1,5dl purkista)
sitruunaa loraus
sokerin unohdin, mutta sitä voi kai laittaa halutessaan
> Nämäkin teharilla sileäksi ja pohjan päälle kulhoon


> kulho uuniin about puoleksi tunniksi (n. 180 astetta) ja sitten jäähtymään. Kiireisemmät voi jäähdyttää kylmässä vesihauteessa ikkunalaudalla (jos ulkona on kalsean kylmä kevätilta)


Lusikoi jäähtynyt kakku suoraan kulhosta. Allekirjoittanut otti lisukkeeksi päärynä-mangoseosta (Piltti tai Bona).


ps. en nyt ihan kaikkea syönyt kerralla, ehkä neljänneksen tuosta lusikoin napaani tähän hätään

4 comments:

  1. Suosittelen, että investoit lähinnä hyviin imetysliiveihin ja muutamaan hyvään imetystoppiin, joita voit pitää omien paitojen alla. Tai siis niiden kivojen ei-äiti -paitojen. Kikkakakkonen, jonka luin jostain: raskausajan masutuubeja voi pitää paidan alla niin, että kun nostaa paidan helmaa imettääkseen, ei kylki ole viimalle alttiina.

    Tai siis sun rahojahan ne on :D Musta vaan tuntui, että valtaisaan imetysgarderoobiin investointi olis ollut vähän sama kuin että olisi pistänyt setelit sytkärillä palamaan :D Eikä imetys oo kuitenkaan samalla tavalla haasteellista kuin raskaus, pukeutumisen suhteen ainakaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkeistä! Kun sama homma, imetyspaitoja tulee tuskin kauheasti käytettyä imetyksen loputtua (vaikka osa niistä on oikeastikin ihan kivannäkösiä), joten niihin ei tosiaankaan haluaisi satsata paljoa rahaa. En omiani, enkä välttämättä muidenkaan ;)

      Ja erityisesti kun eihän sitä tiedä mitä siinä imetyksessä käy, onnistuuko ollenkaan. Vaikka mielessäni oon päättänyt, että kyllä se onnistuu. Mutta tulevaisuus kertoo mitä käy :)

      Delete
  2. Imetystopit on hyviä, omani ostin HM:n valikoimista. Vähän kittanaksi jäi tosta rinnuksilta, mut mies on sitäkin tyytyväisempi. ;D

    Makeannälkä taitaa olla suoraan verrannollinen viikkojen määrään, sähän olet jo aikamoisen pitkällä. Ei mulla myöskään karkkihammasta yleensä kolota mut viimeinen kolmannes, huhhuh! Onneks makeannälkä jäi synnärille.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tarvii varmaan mennä vähän katsomaan H&M:ää. Jotenkin musta tuntuu etten oo täällä stadissa löytänyt hyvää H&M:ää, jossa olis äitiysosasto jotenkin järkevästi esillä.

      Kanarialtahan mä nää riepuni oon ostanu, siellä se äitiysvaateosasto oli todella kauniisti esillä. Aleksin H&M:ssä oli lähinnä läjä sekalaisia vaatteita ängetty samaan rekkiin.

      Ja makeannälästä, siis tää on oikeasti ihan järkkyä! Musta on tullu pahempi sokerihiiri ku miehestäni. Ja vielä jotenkin hämmästyttää, että aikasemmin liian makeilta tuntuneet toffee-yms-kinuskijätskit menee nyt iiiihan täydestä. Huh.

      Delete